Over welke vervuilende stoffen in de lucht rapporteert BreezoMeter?

Er zitten op elk willekeurig moment tientallen van deze individuele verontreinigende stoffen in de lucht die we inademen. Deze stoffen brengen onze lichamen schade toe op een manier die we zelf niet eens kunnen bevatten.

BreezoMeter geeft in real time historische gegevens en voorspellingen van individuele concentratieniveaus van tot wel 17 verontreinigende stoffen in meer dan 90 landen wereldwijd - Dit heeft betrekking op zo'n 80% van de wereldbevolking!

De gevaarlijkste verontreinigende stoffen

Het totale aantal verontreinigende stoffen waarover we rapporteren in een bepaald land, hangt af van hoeveel informatie we in onze modellen kunnen verwerken. We kunnen echter altijd rapporteren over deze gevaarlijke verontreinigende stoffen.

Ozon

Zwaveldioxide

Fijnstof 2.5 en 10

Koolmonoxide

Nitrogeendioxide

Pollen zijn ook verontreinigend

Pollen zijn een stof die groter is dan de genoemde voorbeelden, dus die worden anders behandeld. In tegenstelling tot de belangrijkste verontreinigende stoffen, zijn allergische pollen helemaal natuurlijk: ze zijn afkomstig van specifieke soorten gras, onkruid en bomen, en worden verspreid door insecten, wind en water.

Voor gevoelige mensen kan blootstelling aan pollen bekende allergische verschijnselen veroorzaken, zoals jeukende ogen, niezen, hoofdpijn en een loopneus.

coverage

We hebben allemaal last van luchtvervuiling

Bepaalde verontreinigende stoffen hebben meer dan andere stoffen impact op bepaalde groepen mensen Daarom biedt BreezoMeter gezondheidsadvies op maat, op basis van je individuele profiel en risicofactoren.

Kinderen

Zwangere vrouw

Mensen met een allergie

Hart- en vaatziekten

Astma en COPD