Bahan Pencemar Udara Manakah Yang Dilaporkan oleh BreezoMeter?

Pada satu-satu masa, terdapat puluhan bahan pencemar individu di udara yang kita sedut. Bahan pencemar ini mempengaruhi tubuh kita dan individu berbeza dengan cara yang tidak dapat diramalkan.

BreezoMeter memberikan tahap kepekatan bahan pencemar individu dalam masa nyata, serta sejarah dan ramalan untuk hingga 17 bahan pencemar yang berbeza di lebih 90 buah negara di seluruh dunia - ini merangkumi 80% daripada populasi dunia!

Bahan Pencemar Udara Berbahaya Utama

Jumlah pencemaran yang kami laporkan di negara tertentu bergantung pada tahap maklumat yang tersedia untuk model kami. Walau bagaimanapun, kami selalu melaporkan pencemaran udara berbahaya ini.

Ozon

Sulfur Dioksida

Jirim Zarahan 2.5 & 10

Karbon Monoksida

Nitrogen Dioksida

Debunga juga merupakan Bahan Pencemar Udara

Debunga ialah jirim zarah yang lebih besar daripada contoh yang disebutkan di atas jadi, ia dirawat dengan berbeza. Tidak seperti bahan pencemar udara utama, debunga alergi juga adalah semula jadi: Ia berasal daripada jenis rumput, rumpai dan pokok tertentu dan disebarkan oleh serangga, angin dan air.

Bagi orang yang sensitif, pendedahan kepada debunga menyebabkan gejala alergi bermusim yang di kenali ramai termasuk kegatalan mata, bersin, sakit kepala dan hidung berair.

coverage

Pencemaran Udara Menjejaskan kita Semua

Bahan pencemar tertentu boleh menjejaskan kumpulan tertentu dengan lebih banyak daripada yang lain. Oleh kerana itu, BreezoMeter menawarkan cadangan kesihatan peribadi berdasarkan profil individu & faktor risiko anda.

Kanak-kanak

Wanita Mengandung

Penderita Alergi

Penyakit Jantung

Asma & COPD